13 iunie 2024

Debitoare de lemn cu glisare Recomandari 2023 – Cele mai bune debitoare de lemn cu glisare

Debitorul de lemn sau fierastraul circular cu masa de lucru sunt aparate special fabricate pentru a taia diverse materiale de constructii, in special lemn, la unghiuri perfecte intr-un timp cat mai scurt.

La ce sa ne uitam cand achizitionam un debitor de lemn cu glisare?

Atunci cand dorim sa achizitionam un astfel de debitor de lemn trebuie sa tinem cont de mai multi factori, printre care calitatea materialelor din care este fabricat, puterea de lucru, functia de taiere la unghiuri verticale, dimensiunea panzei de taiere cat si dimensiunile aparatului, dar si brandul acestuia.
Daca veti tine cont de aceste aspecte mai sus amintite, cu siguranta ca la final veti face alegerea perfecta si va veti folosi cu succes de aparatul de tip fierastrau circular.

Calitatea debitorului de lemn cu glisare
Acesta este cel mai important aspect de tinut cont atunci cand va ganditi sa va achizitionati un debitor de lemn iar daca nu veti tine cont, la sfarsit va veti trezi cu abateri considerabile la taieri. Cele mai nereusite fierastraie electrice circulare sunt cele al caror pret se invarte in jurul sumei de 300-400 ron iar pentru a obtine un asemenea pret pentru piata de consumer, cu siguranta sunt fabricate din materiale de calitate inferioara si dupa standarde mai mici, fapt pentru care nu recomand sa le cumparati.

La ce preturi sa ma uit pentru un debitor de lemn bun?

Atunci cand vrei cu adevarat un fierastrau circular bun, trebuie sa te uiti la preturi de la 600 de ron in sus, a caror calitate se poate vedea usor atat la materialele din care este realizat cat si la design, utilizare foarte usoara si alte aspecte pozitive ale brandurilor de renume in materie de debitoare de lemn.

Debitoarele de lemn cu plan vertical cu inclinare sunt aparate considerabil scumpe dar destinate utilizarii de catre profesionisti, care fac productie si au nevoie sa se miste rapid si sa aiba o productivitate ridicata. Acestea va pot ajuta sa taiati atat vertical cat si orizontal, la distante de 40-50cm orice tip de lemn, cu rezultate de debitare la cote perfecte.

Un alt aspect de luat in seama il reprezinta diametrul panzei de taiere, care poate sa fie diferita de la un aparat la altul, in functie de dimensiunea acestuia.

Branduri debitoare de lemn cu glisare

Cele mai bune branduri de fierastraie circulare sunt reprezentate de Bosch, Einhell, deWalt si Makita, cota de piata fiind clar castigata de Bosch la acest capitol. Ele sunt de calitate, au o durabilitate sporita in timp dar si usurinta in utilizare. Fabricate din materiale dure dar de calitate si foarte rezistente, acestea au o greutate mica pentru a putea fi transportatea oriunde cu mare usurinta.

Pe piata din Romania se face remarcat un brand care produce un astfel de debitor de lemn cu glisare si anume, Steinhaus, al caror pret este acceptabil si pe care puteti sa le incercati cu toata increderea.

Top cele mai bune debitoare de lemn cu glisare bazat pe performante

Daca va doriti un model de debitor de lemn cu glisare de top, cu performante maxime si de la care sa obtineti cele mai precise taieri, atunci puteti folosi cu incredere lista de mai jos pentru o achizitie reusita.

 

Fierastrau circular stationar Bosch Professional GCM 12 GDL, 2000 W, 305 mm diametru panza, 3800 RPM + locas hexagonal interior + 1 panza de ferastrau circular Expert for Wood + placa intermediara + bucsa elastica

 

 

Fierastrau circular Bosch Professional GCM 8 SJL, cu sanie de glisare, 1600W, 5500rpm, 312mm

 

 

 

Fierastrau circular stationar Bosch Professional GCM 800 SJ, cu sanie de glisare, 1400W, 5500rpm, 270mm

 

 

 

Debitor lemn cu glisare Steinhaus PRO-MS21, 2100W, disc 254x30x3mm

 

 

 

 

Fierastrau debitor cu glisare Einhell TC-SM 216, 1500 W, 5200 RPM, 216 mm diametru lama, 48 D, taiere max 305×65 mm

 

 

 

Fierastrau debitor lemn Einhell PXC TE-MS 18/210, 18 V, 3000 RPM, disc 210 x 30 mm

 

 

 

 

Debitor lemn cu glisare Steinhaus PRO-MS15, 1500W, disc 210x30x2.8mm

 

 

 

Top cele mai bune debitoare de lemn cu glisare bazat pe pret

Daca va doriti un debitor de lemn cu glisare cu performante mai modeste, dar care sa va ajute la nivel de hobby sau semiprofesional, atunci puteti sa tineti cont si de pret si sa achizitionati unul dintre modele de mai jos prezentate.