24 aprilie 2024

Sharp LC-40FG5242E

Sharp LC-40FG5242E poate fi o alternativa de Smart TV avantajoasa ca pret, ce ofera o experienta, in ansamblu, destul de buna. Sharp este o firma originara din Japonia, care a lasnat pe piata din Romania, o gama variata de aparate. Referitor la televizoare, acestia se afla in top 10 vanzari la nivel mondial.

Design

Dispune de un design placut, rama fiind foarte subtire, oferindu-i un aer modern. Standul este unul clasic, sub forma a doua picioruse laterale. Poate fi amplasat si in perete foarte usor, fiind compatibil cu suportul standard VESA 200×300.

Dimenisunile acestuia fara stand sunt de 920.7 x 541.6 x 83.5 mm (W x H x D), iar cu stand 9320.7 x 576.3 x 199 mm (W x H x D), avand o greutate de 8 kg.

Specificatii Sharp LC-40FG5242E

Sharp LC-40FG5242E este un Smart TV lansat in 2017 pe care il poti folosi si pe post de monitor. Inregistreaza un consum de 65 W.

Imagine si Video

Pune la dispozitie o diagonala de 102 cm, rezolutie Full HD de maxim 1920 x 1080 pixeli. Avand in vedere pretul de achizitie, din punctul meu de vedere, experienta vizuala este una foarte buna. Imaginea este foarte clara, iar culorile sunt suficient de vii. Contrastul este si el decent, iar gratie unghiului mare de vizibilitate, te poti bucura de imagini clare din aproape orice pozitie te-ai afla.

Sunet

Pe partea de sunet, este deopotriva rezonabil, nu este foarte puternic, insa nici slab. Acesta este asigurat de un sistem stereo format din doua difuzoare care impreuna obtin o putere de 16 W. Insa, daca asteptarile tale sunt mult mai ridicate, atunci poti opta cu incredere la un sistem audio auxiliar.

Conexiune si transmisie

Avand in vedere ca este un televizor ieftin, nu te poti astepta sa exceleze nici pe partea de Smart, in sensul ca nu ar trebui sa te gandesti la aplicatii foarte complexe, pentru ca se vor misca mai lent. Totusi, aplicatiile de baza precum Youtube, Netflix, Deezer si asa mai departe asigura un acces rapid si deruleaza foarte bine.

Televizorul vine la pachet cu o serie de conectori foarte utili si suficient de diversificati, precum:

 • o iesire audio digitala
 • doua intrari USB
 • o intrare video composite
 • o intrare component
 • o intrare Scart
 • un minijack pentru casti
 • trei porturi HDMI

Care este parererea clientilor despre Sharp LC-40FG5242E?

In general, clientii au fost multumiti de alegerea facuta si declara ca acest televizor este un model rezonabil ce ofera o experienta decenta. Sunt multumiti de calitatea imaginilor si de modul in care ruleaza pe partea de Smart. Considera raportul calitate/pret corect.

Concluzie

Sharp LC-40FG5242E  este un model de Smart TV potrivit si pentru cei cu un buget ceva mai mic, ce ofera o experienta generala destul de buna. Din punctul meu de vedere, merita achizitionat, iar aici poti vizualiza si oferta de pret actuala.

 

9

Pret

9.0/10

Calitate

8.8/10

Fiabilitate

9.3/10

Design

8.7/10

PRO

 • rezolutie Full HD
 • pret avantajos
 • functii Smart

Contra

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *