24 aprilie 2024

Review Samsung 55Q6F

Samsung 55Q6F este un model de televizor modern, ce dispune de functii si tehnologii avansate. Printre acestea se numara, desigur, si functia Smart, dar si altele la nivel de imagine, oferind astfel o experienta net superioara multor altor modele. Se integreaza perfect in living-uri moderne, insa mai multe detalii vom discuta in continuare.

Design

Prezinta un design foarte elegant, fiind extrem de subtire si delicat. Ecranul este incadrat de o rama subtire, iar in partea de jos, se afla standul sub forma a doua picioruse laterale ce ii ofera un echilibru excelent. Optional, il poti monta in perete cu ajutorul suportului standard VESA.

Fara stand masoara 122.61 x 71.05 x 5.48 cm (W x H x D), iar cu stand 122.61 x 74.61 x 20.99 cm (W x H x D), avand o greutate de aproximativ 20 de kg.

Specificatii Samsung 55Q6F

Samsung 55Q6F este un Smart TV lansat in 2017 care poate fi folosit foarte usor si pe post de monitor. Inregistreaza o putere consumata de 180 W.

Telecomanda cu care vine la pachet este destul de simplificata, in sensul ca nu are prea multe butoane si poate fi controlata atat tactil, cat si motric sau vocal. Deci, este sensibila atat la miscare, dar este capabila sa raspunda si la comenzile vocale.

Imagine si Video

Televizorul beneficiaza de o diagonala generoasa de 138 cm, rezolutie Ultra HD 4K de maxim 3840 x 2160 pixeli. Ecranul acestuia este de tip QLED ce se refera la iluminarea panoului LCD. Iluminarea QLED prezinta particule de 2-10 nanometri, cu pana la 50 de atomi. Astfel, respectivele particule au o putere de iluminare mult mai mare, permitand redarea unor culori mai vii si bogate. Ecranele de tip QLED pot ajunge chiar si pana la 1500 – 2000 de niti.

Baza calitatii superioare a imaginilor este chiar iluminarea. In acest caz, nu avem nimic de contestat. Ulterior, imaginile sunt procesate utilizand tehnologii avansate precum Peak Iluminator PRO, Precision Black si UHD Dimming, redand tonuri foarte intense de negru si alb. De aici rezulta si un contrast excelent. De asemenea, sunt prezente si functiile HDR, care au rolul de a oferi un dinamism excelent imaginilor. Umbrele si zonele suprailuminate obtin o foarte buna vizibilitate, prezentand imagini pana la cel mai mic detaliu.

Indicele PQI de 2500 masoara nivelul general de calitate al imaginii. Cum nivelul minim al acestui indice este de 100, cred ca va dati seama de performantele atinse la 2500.

Sunet

Nici pe partea de audio televizorul nu ne dezamageste sub nicio forma. Sunetul este asigurat de un sistem stereo format din doua difuzoare care impreuna reusesc sa obtina o putere impreisonanta de 40 W. Sunetul este foarte puternic si captivant, fara distorsiuni nici macar atunci cand volumul se apropie de nivelul maxim. Reuseste sa se mentina clar si puternic gratie tehnologiilor Dolby Digital si DTS.

Conexiune si transmisie

Dupa cum am mai spus si anterior, acest model beneficiaza de functii Smart. Dispuen deun procesor puternic Quad-Core ce reuseste sa asigure fluenta derularii functiilor Smart. Prezinta interfata Tizen cu Smart Hub, dar si foarte multe aplicatii intersante si utile. Continutul online deruleaza foarte bine, astfel ca discutam despre o fluenta excelenta. De asemenea, poti face mirroring cu ecranul telefonului sau al tabletei. Poti conecta televizorul la internet prin intermediul cablului sau prin wireless.

In plus, dispune si de un numar destul de mare de conectori si anume:

  • o iesire audio digitala
  • trei intrari USB
  • patru porturi HDMI

Player-ul multimedia integrat permite derularea oricarui format de fisier foto, audio sau video direct de pe stick-ul USB sau HDD extern.

in acelasi timp, tunerul digital si Slotul CI+ sunt utile pentru receptionarea transmisiilor TV de inalta definitie fara a mai fi nevoie de un decodor extern care ar ocupa spatiu inutil.

Care este parerea clientilor despre Samsung 55Q6F?

Utilizatorii sunt foarte incantati de acest model si delcara ca meniul ruleaza faorte fluid, imaginile sunt de o calitate exceptionala fara bleeding, pixeli morti sau alte probleme. De asemenea, au mai observat ca exista o mare diferenta intre 4K HDR normal si QLED, iar pe partea de audio i-au surprins inca o data in mod placut. Recomanda cu incredere acest model si apreciaza raportul calitate/pret excelent.

Concluzie

Samsung 55Q6F este un Smart TV pe care il recomandam cu toata increderea, fiindca este foarte bine pus la punct din toate punctele de vedere. Ofera o experienta generala ireprosabila, iar aici poti consulta si oferta de pret propusa.

Pareri pe scurt: Samsung 55Q6F

9.9

Pret

9.6/10

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Design

9.9/10

PRO

  • Raport calitate/pret excelent
  • Imagini net superioare
  • Sunet foarte puternic
  • Functii Smart
  • Design elegant

Contra

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *